Bylo by libo předvelikonoční menu? Třeba fajnová polívčička, kuřátko, řízeček, salátek a k tomu jako sladkou tečku dezert se skvělým provázaným menu v podobě Dykova desatera, soutěžních skladeb na 7. ČSSMT či jako dezert hudbu starých mistrů a jako přídavek Es hraní v podání trubačů OMS Přerov?
Tak takové pestrobarevné menu se servírovalo mezi 8.-10.4. v Hranicích na Moravě v prostorách Střední lesnické školy a to stylově ve věži. Vyvrcholení gastro-kulturního menu se servírovalo stylově v arboretu SLŠ Hranice.
Byli nám k dispozici šéfkuchaři svého oboru a to Ján Garláthy a Vít Jančálek, které v sobotu doplnily Žaneta Fintesová a Jana Kozubíková, kteří vedli tento předvelikonoční zážitek pod záštitou zakladatelky této akce, paní Jany Kozubíkové. Všichni lektoři dokázali skvěle okořenit a doporučit recept na některé surové tóny, vysvětlili a správně navedli své frekventanty, že někdy méně je více a čistý lehký tón je zárukou dokonalé interpretace skladby.
Páteční i sobotní recepty všech mistrů svého oboru jsme v nedělních dopoledních hodinách veřejně předvedli obecenstvu v jarně rozkvetlém arboretu SLŠ Hranice.
Ano takovéto delikatesní menu přeji každému labužníkovi hudby.
Takže příští rok opět nashledanou a to už na 10. ročníku
Radim Janča