Události

Letní kurz na Slovensku

autor: | 26. 08. 2024 | Události

Příspěvek Pepy Alberta:

Ve dnech 16.08. 2024 až 18.08.2024 se uskutečnil „Letný kurz poľovníckého trúbenia 2024“ v Liptovském Hrádku na Slovensku, který jako každoročně pořádal Klub trubačov Slovenskej republiky. Z celkových cca 70 účastníků kurzu zde měl zastoupení i Klub trubačů ČMMJ několika členy a to jak v klapkách, tak v lesnicích. 

Páteční i sobotní výuka byla opět intenzivní a následné společenské večery se nesly v přátelském duchu. Sobotní večer byl navíc obohacen koncertem  a zpěvem lektorů. Jako hosté byli letos přítomni i zástupci polských trubačů, kteří předvedli své dovednosti ve hře na borlici. 

Letní kurz byl završen společným nedělním koncertem v Liptovském Hrádku před Kostelem Navštívení Panny Marie. Při ukončení kurzu pak člen rady Klubu trubačů ČMMJ Petr Sadílek  mj. pozval všechny přítomné na Vánoční myslivecké setkání  v prosinci 2024 a dále na ČSSMT na Konopiště v červnu 2025.

Děkujeme Klubu trubačov Slovenskej republiky za možnost zúčastnit se jejich letního kurzu a všem našim moc doporučujeme.