Události

Nahrávky lovecké hudby

autor: | 04. 08. 2024 | Události

Za účasti mnohých z Vás probíhalo od podzimu roku 2022 až do léta loňského roku pořizování nahrávek lovecké hudby. Nápad vytvořit ucelenou nahrávku hubertských mší vznikl již v roce 2020 a postupně se rozšířil i o loveckou hudbu praktickou. Hlavní myšlenkou bylo zachycení provedení lovecké hudby tak, jak ji trubači hrají v době 100. výročí založení ČMMJ. Jsme moc rádi, že právě díky finanční podpoře ČMMJ jsme nahrávání lovecké hudby mohli realizovat a nyní Vám s radostí nahrávky zpřístupnit. 

Nahrávky můžete získat takto:

1) Desatero (Dyk), Univerzální fanfáry (Vacek), Úlovky (Selement), Hymna ČMMJ, jedna část z každé hubertské mše a Audiovizuální video o průběhu pořizování nahrávek – tyto nahrávky jsou k dispozici ke stažení zdea to do konce září tohoto roku. Nahrávky jsou také k dispozici (a budou i nadále, po skončení odkazu výše na konci září) u p. Karlíkové na ČMMJ (viz níže).

2) Hranická hubertská mše B dur, Hubertská mše B dur a Hubertská mše Es dur (celé hubertské mše) – tyto nahrávky jsou k dispozici u p. Ivony Karlíkové (asistentka předsedy ČMMJ). Pro získání nahrávek můžete paní Karlíkovou kontaktovat na tel. 221 592 961 nebo 777 130 196, nebo na e-mailu ivona.karlikova@cmmj.cz.

Užívání nahrávek je výhradně nekomerční a pro osobní potřebu trubačů a dalších zájemců o nahrávky. 

Na nahrávání se podíleli:

Interpreti:

Sólisté na lovecké rohy (Hubertské mše, Univerzální fanfáry, Hymna ČMMJ)Petr Duda, Petr Ježek, Jan Karas, Martin Karban, Tomáš Kirschner, Barbora Kulasová, Robert Tauer, Matěj Vacek, Kristýna Zirhut, Petr Zirhut

Trubači z Klubu trubačů ČMMJ (Desatero Dyk, Úlovky Selement)

Zpěv: Pěvecký soubor Klenota (Hranická hubertská mše B dur), Piccolo Coro (Hubertská mše Es dur, Hymna ČMMJ), Pražský trubačský sbor (Hubertská mše Es dur, Univerzální fanfáry) a další sólisté (Hranická hubertská mše B dur a Hubertská mše B dur)

Hudební vedení: Petr Duda, Tomáš Kirschner, Matěj Vacek, Kristýna Zirhut

Zvuková a hudební režie: Ondřej Vrabec, Petr Vacek

Střih: Matěj Vacek, Ondřej Vrabec

Příprava průvodního videa: Free Cinema Pofiv, o.p.s.

Závěrem tímto symbolicky připíjím na to, aby nahrávky našly své pevné místo ve Vašich domácích playlistech 🙂 a aby pro Vás při každém poslechu byly příjemným hudebním prožitkem :).

Za organizátory, Kristýna Zirhut